Jong ondernemen en Qredits helpen startende ondernemers

Geschreven op 06-03-2014, door redactie StartBedrijf. Bron: Jong Ondernemen en Qredits

Studenten en pas afgestudeerden worden begeleid met onderwijsprogramma's

Stichting Jong Ondernemen en Stichting Qredits gaan jonge ondernemers helpen bij het (door)starten van hun bedrijf. De organisaties ontwikkelen daarvoor een gezamenlijk programma voor jonge (student-)ondernemers. Jong Ondernemen en Qredits tekenden daarvoor onlangs een samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerking met Qredits maakt het voor Jong Ondernemen mogelijk om studenten die meedoen aan de huidige onderwijsprogramma’s nog beter te begeleiden om van hun studentenbedrijf een echte onderneming te maken. Daarnaast biedt het programma een handreiking aan jongeren die nog geen onderwijsprogramma van Jong Ondernemen hebben gevolgd, maar wel een eigen bedrijf zijn gestart. Het programma van Jong Ondernemen en Qredits richt zich op studenten en pas afgestudeerden van alle onderwijsniveaus, die reeds zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of van plan zijn dit binnenkort te doen.

Doorstart realiseren
Jong Ondernemen laat leerlingen en studenten op jonge leeftijd kennismaken met ondernemerschap. Als onderdeel van de programma’s Junior Company en Student Company schrijven jongeren op het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO een ondernemingsplan, doen ze marktonderzoek en regelen ze de inkoop, productie en verkoop van hun product of dienst. Ze vergaren hun eigen startkapitaal door de verkoop van aandelen, betalen belasting en leggen verantwoording af aan hun aandeelhouders. Onder begeleiding van een docent en externe begeleider runnen de deelnemers een jaar lang hun eigen bedrijf.

“Het zijn echte ondernemingen, die werken met echt geld, echte leveranciers en echte afnemers,” aldus Arko Veefkind, directeur van Jong Ondernemen. “We zien graag dat deze, vaak succesvolle, ondernemingen ook na het Jong Ondernemen programma worden doorgezet. Op die manier wordt inspiratie ook omgezet in een echt eigen bedrijf. Door de samenwerking met Qredits kunnen we deze jongeren hier nog beter bij helpen.”

Ambitie
Ook Qredits kijkt uit naar de samenwerking. “Wij willen graag meer en betere kredietaanvragen ontvangen van studenten en pas afgestudeerden, zodat wij ze beter kunnen ondersteunen,” zegt Roy Spit, commercieel directeur bij Qredits. “Jong Ondernemen heeft een groot netwerk van onderwijsinstellingen en jonge ondernemers met veel potentie voor goed ondernemerschap. Met een gezamenlijk programma voor jonge (student-)ondernemers, waarbij aandacht is voor een kredietaanvraag, hopen wij dat er in Nederland nog meer succesvolle jonge ondernemingen ontstaan.”

Jong Ondernemen en Qredits buigen zich de komende maanden over een verdere invulling van het gezamenlijke programma. Onlangs is vooruitlopend op deze samenwerking reeds een pilot gestart met een groep studenten in Zeeland.Reacties

Ondernemersboeken

Administratiepakket

Laatste nieuws